Spisar & murningsarbeten i Alafors

Stures Spisar AB

Stures Spisars butik har legat på samma ställe sedan 1977. Från butiken i Alafors strax norr om Kungälv och Göteborg har Stures Spisar skapat sig ett väldigt gott rykte. Här finner man ett 80-tal utställda braskaminer, kakelugnar, mur- och vedspisar plus alla möjliga kringprodukter såsom vedkorgar, eldställ, rengöringsmedel och ett fullt sortiment av anslutningsrör och skorstenar.

Butiken ägs och drivs av mig Magnus Andersson. Jag är utbildad murare, och har haft eget företag i många år innan jag fick äran att ta över detta fina och välskötta bolag Stures Spisar AB. Från min butik tillgodoser Stures Spisar ett brett geografiskt område med sina produkter.

  • Vi sträcker oss inom Stor-Göteborg och en hel del norrut och österut ända till Stenungsund, Trollhättan och Alingsås.
  • Utför även olika murningsarbeten.
  • Hos Stures Spisar får ni en helhetslösning med produkt till färdig installation.

Gör hembesök

Jag tog över Stures Spisar 2016 som alltså legat på samma plats i ungefär 40 år. En butik som är välkänd för sina fina kvaliteter och stora utbud.

Vi säljer väldigt mycket på rena rekommendationer från våra nöjda kunder. Kunder som kommer in och är nyfikna eller intresserade av att köpa en eldstad av något slag har möjlighet att boka in ett kostnadsfritt hembesök. Det är enklare att föreslå rätt produkt när vi ser kundens behov och planlösning.

Många har problem med att välja på grund av det stora urvalet. När vi kommer på hembesök kommer man oftast i samråd med kunden fram till en lösning där kunden känner sig komfortabel.

När det är dags för installation av själva eldstaden använder man sig av oss som murare och installatörer med mångårig branscherfarenhet.

Vi jobbar med helheten där vi vill erbjuda en komplett lösning med rådgivning, installation och ett fast pris.

Murning av kakelugn

Tydligt miljötänk

I vårt sortiment finns produkter från de största tillverkarna och alla produkter går i linje med Mitt och Stures Spisars aktiva miljötänkt. Utvecklingen inom branschen har gått framåt väldigt mycket de senaste åren.

Braskaminer och övriga eldstäder har blivit effektivare och miljövänligare sista åren. Våra produkter är typgodkända och miljögodkända.

Väldigt många gamla kaminer är mer eller mindre ”miljöbovar” och bör därför bytas ut, runt 1998 introducerades ett nytt förbränningssystem och efter så blev eldstäderna både effektivare och inte minst bättre för miljön, utsläppen har minskat upp till 85 %. Med en ny kamin så minskas åtgången på ved och man får ut mer (verkningseffekt) per kg ved med det nya och effektivare förbränningssystemet.